Uitnodiging kerkdiensten

Voor de kerkdiensten word er vanaf 01-12-2020 gewerkt met het uitnodiging stysteem van Kerktijd.

Kerktijd is een eerlijk en roulerend uitnodigingssysteem waarin iedereen evenveel kans heeft om een kerkdienst te bezoeken. Kerktijd.nl werkt anders dan een gewoon reserveringssysteem. Het systeem houdt zelf bij wie het langst geen kerkdienst heeft bezocht en daarom als eerste een uitnodigingsmail mag krijgen. Bij afmeldingen worden automatisch nieuwe mensen uitgenodigd.

 

 Aanmelden kerkdiensten
Omdat met het huidige systeem het aantal bezoekers per kerkdienst erg verschilt, willen we als kerkvoogdij gebruik gaan maken van Kerktijd.nl

De eerste mogelijkheid is dat u zich zelf aanmeld via de link: https://app.kerktijd.nl/member/register/a8bc1f7d-9927-486d-86e7-bfee61cdf709. U kunt dan een eigen account aanmaken met een wachtwoord en daar uw naam en email adres invullen en gelijk aangeven met hoeveel personen u normaal naar de kerk komt.

Als dit niet lukt, kunt u ook een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat hij u mailadres heeft, graag dan ook, voor zover u over een mobiel telefoon beschikt met vermelding van u mobiele nummer. Dan sturen wij u een mail met daarin de link om u aan te melden.
Als u niet over een emailadres beschikt en wel naar de kerk wilt komen, wilt u dit dan doorgeven aan kerkvoogd Peter Davelaar, telefoon 06 502 700 60, dan kunnen wij voor u een aanmelding in orde maken

 

Nieuwe maatregelen (14 januari 2021)

Naar aanleiding van de verlenging van de lockdown, heeft de veiligheidscommissie vergaderd over de maatregelen die we in onze gemeente nemen. We hebben hierbij kennisgenomen van de adviezen vanuit de overheid, de burgemeester en het CIO. We houden hier rekening dat de lockdown mogelijk tot maart zal lopen. Het volgende is besloten:

  1. Het aantal volwassenen dat per kerkdienst wordt uitgenodigd is teruggebracht naar 25, exclusief personeel.Gezien het beperkte aantal bezoekers is er geen kinderoppas. Mensen die het niet fijn vinden om in deze omstandigheden samen te komen, kunnen dit aangeven in het uitnodigingssysteem en worden dan niet uitgenodigd. Op deze manier geven we mensen die wel graag naar de kerk komen daarvoor de gelegenheid. We menen dat dit, met de grote onderlinge afstand die gehouden kan worden in onze kerk, veilig kan.
  2. De zanggroep die in dienst de Psalmen zingt, wordt teruggebracht naar 4 personen. De zangers komen op grotere afstand van elkaar te zitten.
  3. De viering van het Heilig Avondmaal wordt uitgesteld tot na de lockdown.
  4. Al het jeugdwerk gaat NIET door zolang de scholen gesloten zijn Dit betreft de catechisaties, belijdeniscatechisatie, club en JV's. Rekening ermee houdend dat de lockdown tot en met maart kan duren, wordt in overleg met de jeugdleiding gezocht om om de week digitaal (via Youtube) iets voor de jongeren te organiseren. 
  5. Alle kerkelijke activiteiten voor volwassenen (buiten de kerkdiensten om) gaan niet door. Dit betreft de Bijbelkring, jongerenkring en de mannen- en vrouwenvereniging. In plaats hiervoor wordt om de week een online Bijbelstudie gehouden, georganiseerd vanuit de mannen- en vrouwenvereniging en jongvolwassenen van de gemeente.
  6. Alle niet-noodzakelijke vergaderingen komen te vervallen of vinden digitaal plaats. Dit geldt voor de kerkenraadsvergaderingen, diaconievergaderingen, kerkvoogdijvergaderingen en commissievergaderingen. 
  7. Huisbezoek komt in principe te vervallen, behalve voor crisispastoraat en pastoraat op dringend verzoek van het gemeentelid zelf.

Deze maatregelen gelden tot nader orde.

We willen u vragen om bij het bezoek van kerkdiensten en andere kerkelijke activiteiten de richtlijnen van de RIVM op te volgen. Dus blijf thuis bij klachten, ontsmet uw handen bij binnenkomst, gebruik een mondkapje bij het lopen in het kerkgebouw, laat uw naam registreren en volg de aanwijzingen van de BHV op. Zo houden wij het voor u en de andere bezoekers veilig.

 

Vragen

Heeft u vragen of zijn u dingen onduidelijk? Neem dan contact op met kerkvoogd Peter Davelaar 0650270060

 

Tenslotte

Voor al het bovenstaande geldt: Zo de HEERE wil en wij leven.

 

Met vriendelijke groet,

Kerkenraad en Kerkvoogdij.

Aanvullende gegevens